قیمت غذا در رستورانهای سنتی کرمانشاه به حدی افزایش یافته که بسیاری از خانوادههای کرمانشاهی توانایی صرف حتی یک وعده غذای اصیل در این رستورانها را ندارند. به گزارش باختر، قیمت غذا در سالنهای غذاخوری خصوصا رستورانهای سنتی کرمانشاه افزایش زیادی داشته به طوری که بسیاری از خانوادههای کرمانشاهی توانایی صرف حتی یک وعده غذا […]
قیمت غذا در رستورانهای سنتی کرمانشاه به حدی افزایش یافته که بسیاری از خانوادههای کرمانشاهی توانایی صرف حتی یک وعده غذای اصیل در این رستورانها را ندارند.
به گزارش باختر، قیمت غذا در سالنهای غذاخوری خصوصا رستورانهای سنتی کرمانشاه افزایش زیادی داشته به طوری که بسیاری از خانوادههای کرمانشاهی توانایی صرف حتی یک وعده غذا در این رستورانها برای صرف غذای سنتی و اصیل شهر خودشان را نداشته و ترجیح میدهند این پول را صرف موارد ضروریتر کنند.
برنج، گوشت، روغن، زرشک، زعفران و.. از جمله مواد مهم برای تهیه غذا در سالنهای غذاخوری و رستورانها است؛ خصوصا در استان کرمانشاه رستورانهای دارای برند از روغن حیوانی و برنج ایرانی برای تهیه پلوها استفاده میکنند و همچنین تهیه دنده کباب کرمانشاهی نیز با گوشت گوسفندی است، که قیمت این اقلام بسیار گران شده است.
م. گراوندی یکی از صاحبان سالن غذاخوری در کرمانشاه، اظهار داشت: اکنون قیمت موادغذایی نسبت به فروردین و اردیبهشت سال گذشته دو سه برابر افزایش پیدا کرده، به عنوان مثال مرغ کیلویی ۲۵ هزار تومان اکنون ۶۵ هزار شده، گوشت گوسفندی کیلویی ۱۵۰ هزار تومان الان به حدود ۵۰۰ هزار تومان، برنج ایرانی از کیلویی ۳۰ هزار الان به کیلویی ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومن رسیده است.
وی گفت: سایر اقلام مصرفی از جمله لپه، لوبیا، زرشک، خلال بادام، رب گوجه فرنگی و.. نیز گران شده، مثلا روغن که حلبی ۷۰ هزار تومان بود الان حدود ۳۲۰ هزار تا ۴۰۰ تومان است. بنابراین با احتساب این افزایش قیمت، یک پُرس غذایی که قبلا ۳۰ هزار تومان بود الان به ۱۰۰ یا ۱۵۰ هزار رسیده است. البته بستگی به نوع غذا دارد مثلا چلوگوشت و دندهکباب کرمانشاهی گرانتر است.
گراوندی ادامه داد: یکی از دیگر مسائلی که مطرح است بحث افزایش مالیات و اداره دارایی است که در دوسال کرونا که معاف شدیم اما بعد از آن از ۶۰۰ هزار تومان به ۱۱ میلیون تومان رسیده است، و موضوع دیگر بحث بیمه کارگران است که اکنون حدود ۲ میلیون تومان است. از طرفی افرادی که صاحب مغازه نیستند باید اجاره بها هم پرداخت کنند.
وی بیان کرد: گوشت گوسفندی که اکنون کیلویی ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است بنابراین انتظار ندارید قیمت دنده کباب کرمانشاهی به ۵۰۰ یا ۶۰۰ برسد!؟ وی گفت: برای اینکه کباب آبدار و چرب شود از دنبه گوسفندی استفاده میشود، دنبه قبلا کیلویی ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان بود و اکنون به ۳۰۰ هزار تومان رسیده یعنی ده برابر قیمت!
ع. رضایی یکی از رستورانداران در محوطه تاریخی طاقبستان ، با بیان اینکه گرانی مرغ، روغن، برنج، گوشت و ..تاثیر خود را بر نرخ غذای رستورانها گذاشته، اظهار داشت: بسیاری از خانوادههای کرمانشاهی از نظر مالی توانایی صرف حتی یک وعده غذا در رستوران را ندارند.
وی گفت: دنده کباب و خورشت خلال از غذاهای اصیل کرمانشاهیان است و در نوع تهیه بی نظیر آن مواد اصلی هر دو گوشت گوسفندی است؛ همانطور که میدانید گوشت گوسفندی در سال گذشته از کیلویی ۱۲۰ هزار تومان در پایان سال و اکنون به حدود ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. یا مثلاً بالا رفتن قیمت پیاز، زعفران و سایر اقلامی که شاید خیلی قابل توجه نباشند اما بدون همین مواد نمیتوان غذای مشتری پسندی تهیه کرد.
رضایی عنوان کرد: بهدلیل گرانی و افزایش لحظهای قیمتها بسیاری از افراد سالنهای غذاخوری را تعطیل کردند و تغییر شغل دادند. مثلا ملاحظه کنید همین سالن غذای خوری “سه کاج” به لباسفروشی تغییر شغل داده است.
سیروس گل عنبر در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اظهار داشت: از بیستم اسفند ۱۴۰۱ علی رغم تغییر لحظهای اقلام مصرفی رستورانها، خصوصا افزایش قیمت گوشت قرمز نرخنامه تعیین و به همه واحدهای تهیه اغذیه اعلام شد. رئیس اتحادیه هتلداران و چلوکبابی های کرمانشاه افزود: اگر قیمت غذا گران است، فروشندگان گرانفروش نیستند، بلکه قیمت اقلام مصرفی، حاملهای مصرف انرژی، حق بیمه، اقلام بهداشتی و.. گران شده است.
وی گفت: اگر قیمتها بر اساس نرخ روز تهیه نشود، موجب قصور در کار اغذیه فروشان یا موجب گرانفروشی میشود. گل عنبر تصریح کرد: تعداد ۱۰۰ چلوکبابی رستوران داخل شهر، ۲۰۰ مورد غذای آماده، تعداد ۲۴۰ کبابی و جگرکی، و ۳۰ مورد آش و حلیم در کرمانشاه مشغول فعالیت هستند.
گل عنبر افزود: با توجه به کسادی بازار، گرانی، تعدادی از کاسبان این حوزه ورشکسته شده و مجبور به تغییر شغل هستند. گل عنبر گفت: در سال گذشته تعداد ۳۰ تا ۴۰ پروانه کسب مربوط به رستورانها و چلوکبابی ها ابطال شده است./مرصاد
Thursday, 14 August , 2025