وحید امیری معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان دوشنبه ۱۶ مهرماه در مراسم جشنواره طعم امید ۳ با بیان اینکه کرمانشاه سی و هفتمین شهر خلاق خوراک دنیا در یونسکو است، اظهار کرد: به منظور حفظ این جایگاه و معرفی ظرفیت‌های استان در حوزه گردشگری خوراک، فعالیت‌ها و اقداماتی را طی ۲ سال اخیر […]

وحید امیری معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان دوشنبه ۱۶ مهرماه در مراسم جشنواره طعم امید ۳ با بیان اینکه کرمانشاه سی و هفتمین شهر خلاق خوراک دنیا در یونسکو است، اظهار کرد: به منظور حفظ این جایگاه و معرفی ظرفیت‌های استان در حوزه گردشگری خوراک، فعالیت‌ها و اقداماتی را طی ۲ سال اخیر انجام داده و در دستور کار داریم.
معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه افزود: علاوه بر میراث‌فرهنگی، دستگاه‌های دیگری همچون شهرداری نیز در این حوزه متولی هستند که با همکاری هم برای توسعه گردشگری خوراک کرمانشاه تلاش می‌کنیم.
او با بیان اینکه برگزاری جشنواره طعم امید ۳ و میزبانی رویداد منطقه‌ای آن در کرمانشاه نیز در ادامه همین اتفاق است، تصریح کرد: مرحله استانی این جشنواره با همکاری بهزیستی و اداره فنی و حرفه‌ای، ورزش و جوانان، شهرداری و فرمانداری کرمانشاه در استان برگزار شد و بخش منطقه‌ای آن اواخر این ماه برگزار می‌شود.
امیری بیان کرد: تلاش می‌شود که ظرفیت‌های گردشگری کرمانشاه را در حوزه گردشگری خوراک به ۲ شکل ملی و بین المللی معرفی کنیم.


ایشان با تاکید بر اینکه در کنار جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی استان، خوراک نیز یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری استان به شمار می‌رود، گفت: به این منظور سال گذشته در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران، تم غرفه کرمانشاه براساس خوراک بود که مورد استقبال بسیار بالای بازدیدکنندگان قرار گرفت و آن را به گردشگران داخلی و خارجی معرفی کردیم.
امیری تصریح کرد: همچنین اقداماتی را با همکاری فدراسیون گردشگری خوراک کشور آغاز کرده‌ایم که از جمله آنها می‌توان کسب مجوز راه اندازی آکادمی گردشگری خوراک و آشپزخانه صنعتی آموزش آشپزی اشاره کرد.
او به اعطای لوح «کرمانشاه مهد خوراک ایران» از سوی وزارت میراث‌فرهنگی به کرمانشاه اشاره کرد و گفت: در تلاشیم تا پیگیری و با همکاری شهرداری خانه خلاق خوراک و خیابان خوراک را نیز راه اندازی کنیم.
معاون گردشگری استان در ادامه با بیان اینکه خوراک یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم کرمانشاه است، عنوان کرد: با مجموعه اقداماتی که در حال شکل گیری است، در حال معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان در حوزه خوراک هستیم.


همچنین بهزاد شهبازی ایشان با اشاره به همکاری میراث‌فرهنگی و بهزیستی کرمانشاه در برگزاری این جشنواره، اظهار کرد: جشنواره طعم امید۳ جشنواره‌ای کشوری است که در حال حاضر در سطح استانی و سپس در سطح منطقه‌ای برگزار خواهد شد و نفرات برتر به بخش کشوری راه پیدا خواهند کرد.  در جشنواره استانی ۲۰ نفر از معلولان استان شامل مبتلایان به سندروم داون، معلولان جسمی حرکتی شدید و افراد نابینا حضور دارند.
او تصریح کرد: سه نفر برتر هر گروه از معلولان شرکت کننده در این جشنواره، به جشنواره منطقه‌ای آن که به میزبانی کرمانشاه خواهد بود، راه پیدا خواهند کرد

وی افزود برگزاری چنین جشنواره‌ای علاوه بر اینکه می‌تواند از نظر گردشگری خوراک به معرفی بهتر استان بپردازد، از طرفی به افزایش روحیه، اجتماعی شدن بیشتر، افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس مددجویان کمک کند.
در این جشنواره یک روزه، حاضران به پخت غذاهای بومی محلی کرمانشاه همچون خورشت خلال، سیب پلو و ترخینه پرداخته و در پایان با نظر هیات داوران، اسامی زیر به عنوان نفرات برتر مشخص شدند.
در گروه معلولان جسمی حرکتی شدید، ایران دخت فیض سرشار نفر اول، پروانه امیری نفر دوم و سمیرا نظری چناری به عنوان نفر سوم معرفی شدند.
همچنین در گروه معلولان نابینا و کم بینا مریم مرادی نفر اول، نازنین فرهنگیان نفر دوم و الهام خوش چهره نفر سوم برگزیدگان این بخش بودند.
در گروه مبتلایان به سندروم داون نیز مرتضی محبوبی و  مریم رجایی پور به ترتیب به عنوان نفرات برتر معرفی شدند.