بسیاری از افراد درگیر رژیم غذایی هستند و میخواهند وزن خود را کم کنند و در این میان شاید یکی از نخستین چیزهایی که به ذهن افراد برسد حذف برنج و جایگزینکردن آن با نان است. اما بهراستی این موضوع تا چه اندازه درست است؟ نازآفرین جمشیدی: بسیاری از افراد درگیر رژیم غذایی هستند و میخواهند […]
نازآفرین جمشیدی: بسیاری از افراد درگیر رژیم غذایی هستند و میخواهند وزن خود را کم کنند و در این میان شاید یکی از نخستین چیزهایی که به ذهن افراد برسد حذف برنج و جایگزینکردن آن با نان است. اما بهراستی این موضوع تا چه اندازه درست است؟
چاقی نتیجه مجموعه کالریهای دریافتی از مصرف انواع مواد غذایی و آشامیدنیست. حتی برخی افراد از راه نوشیدن مرتب آشامیدنیهای نامناسب و پرقند، کالری زیادی دریافت میکنند و کمکم چاق میشوند، بنابراین نمیتوان یک ماده غذایی را به تنهایی نام برد و گفت این ماده چاقکننده است و اگر مصرف نشود، فرد چاق نمیشود یا از وزنش کاسته خواهد شد.
کسانیکه میخواهند رژیم غذایی بگیریند و درگیر کمکردن وزن هستند معمولا نخستین چیزی که به آن و البته حذفش میاندیشند برنج و جایگزینکردن آن با نان است. اما بهراستی نان آن اندازه که برنج چاقکننده است ما را چاق نمیکند؟ اصلا کدامیک از این دو چاقکنندهترند؟
به گزارش رویداد۲۴ باید بدانید برنج و نان هر دو جزو مواد نشاستهای و البته چاقکنندهاند با این تفاوت که برنج محصلیست بدون چربی و کلسترول و نمک، اما نان شامل چربی، نمک زیاد و جوش شیرین و گلوتن است.
ما ایرانیها برنج زیادی مصرف میکنیم که در آن کره و روغن میریزیم و باید بدانید همین موضوع است که سبب چاقکنندگی آن میشود. درواقع افزودن کره و روغن به برنج کالری موجود در آن را افزایش میدهد و آن را چاقکننده میکند.
جالب است بدانید اگر برنج بدون چربی و به صورت کته درست و میل شود نه تنها چاق کننده نیست بلکه تامین کننده ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برای بدن هم است. ما باید تلاش کنیم سبک و فرهنگ آشپزی ایرانی را تغییر دهیم و بهگونهای آشپزی کنیم که ما را به سمت سبک زندگی سالم هدایت کند.
Thursday, 21 November , 2024